Hei alle hundevenner

Jeg heter Wenche Strømnes, er utdannet hundetrener og har gitt råd, tips og veiledning til både hundeeiere og hundepassere på denne nettsiden. Jeg har fokus på atferd og problemløsning for både hund og hundeeier.

Jeg mener at en trygg hundepasser er en flott ressurs. Det er ikke alltid man kan ta med seg hunden, og det er ikke alltid man har en venn eller familiemedlem som er tilgjengelig som hundepasser når det trengs.

Det finnes like mange hundeeiere og hundepassere som det finnes meninger om hundehold, men det viktigste er at hundene er trygge og har et godt liv. Og det er vi på to bein som skal sørge for at hundene har det bra. Men det er ikke alltid like lett å vite hva som er det beste for hunden!

Jeg har mye fokus på hundens atferd og trivsel i artiklene mine på denne nettsiden: Hva hunden tenker? Hvorfor gjør den som den gjør? Hvordan håndterer du det? Hvordan få tillit til hverandre? Og ikke minst: Hva kan hundeeier og hundepasser gjøre for å gi hunden en god overgang til et nytt hus? Det er ikke alltid så mye som skal til for å gjøre hunden glad når den kommer for å bli passet. Dette gjør også hundeeieren trygg.

Jeg har vært interessert i hundeatferd og hundens helse siden jeg hoppet ut av tannreguleringen, og begynte å jobbe med det for ca. 12 år siden. Veien har vært full av svinger, men veldig lærerik og givende! Jeg har deltatt på mange forskjellige kurs. Det mest lærerike har vært Hundetrenerskolen hos Turid Rugaas.

Når det gjelder meg som hundetrener og mitt synspunkt – vel, som de fleste andre begynte min karriere for mange år siden med tradisjonell hundetrening som inneholdt mye korreksjon og lite ros. Det var det man ble lært, det man ble fortalt. Det skulle skjennes på, og man skulle være "dominant". Men jo mer jeg forsto hundens språk føltes det mindre og mindre riktig. Etter flere år med denne treningsmetoden, begynte jeg å lukte på andre metoder som ga mer glede for både hund og hundeeier. Det virket også mye bedre og ga langsiktige positive resultater, samt ekstra kunnskap for meg selv.

Meningene om at store atferdsproblemer ikke kan rettes opp uten straff ble raskt motbevist ovenfor meg selv. Siden det har treningen vært uten straff - og i stedet full av fornuftig veiledning. Mine treningsmetoder baserer seg nå på hundens naturlige atferd, kroppsspråk og signaler, læringspsykologi og oppdatert forskning. Jeg bruker positiv trening og veiledning på både hund og hundeeier. Dette gir det beste langsiktige resultatet og øker selvtilliten og samspillet for deg og hunden som et team.


Hilsen,
Wenche Strømnes, hundetrener

Hei, liker du artikkelen? Del den med dine venner: